Nieuwe Special in aantocht: Yogapathy® is Healing Hatha

Op zondag 19 januari is er weer een YOGAPATHY® special. We oefenen de hele serie. Deze keer gaan we dieper in op de oefeningen gericht op de spijsvertering en het opheffen van energieblokkades. Dit zijn tevens oefeningen ter versterking van o.a. buik- en rugspieren en beenspieren! Vanaf dinsdag 21 januari start een serie van 5 YOGAPATHY® lessen, van 13.00 - 14.30 uur., te volgen via je lessenkaart of onbeperkte kaart.

Bij YOGAPATHY® worden rustige en makkelijk toegankelijke therapeutische lichaams- en ademhalingsoefeningen overwegend zittend of liggend uitgevoerd.

Het oefenen van de YOGAPATHY®-serie vergemakkelijkt de start met Bikram en Core (flow) en helpt de traditionele asanas beter te begrijpen.

YOGAPATHY® is geschikt voor iedereen die wat aan zijn gezondheid wil bijdragen, ongeacht de leeftijd of lichamelijke gesteldheid. Ook tijdens de zwangerschap kun je YOGAPATHY® oefenen.

De YOGAPATHY® special bied je een mooie gelegenheid om helende yoga te ervaren en de werking ervan te begrijpen.

Deelname voor de special is  € 20,- (gratis bij jaarkaart en maandabonnement) Geef je online op via Mindbody of in de studio.

Hot Yoga House is onze nieuwe naam

De afgelopen jaren is onze studio gegroeid van een Bikram Yoga studio naar een yogaschool waar je nog meer heilzame yoga kan oefenen. Er is de krachtige en werkzame Bikram serie, die sterk maakt èn flexibel, waarin je herstelt en ontspant. Er is meditatieve Yin Yoga, gericht op het bindweefsel en de meridianen, bedoeld om blokkades op te lossen en energie te laten stromen, kalme Core (flow) yoga die je leert vanuit jouw centrum te bewegen en binnenkort ook YOGAPATHY® waar je lichaam en geest mild stimuleert met een niet te onderschatten werking.

Het werd de hoogste tijd voor een nieuwe naam waarmee we verder kunnen groeien en een yogaschool kunnen zijn voor iedereen die therapeutische Hot Yoga wil beoefenen, werkzaam en passend bij ieders behoeften en mogelijkheden. Daarom gaan we Hot Yoga House heten.

Of je nu vooral fit wil worden en blijven, herstellen en ontspannen, iets voor je gezondheid wil doen en/of innerlijk wil bewegen en groeien, kom bij ons oefenen. Er is heel veel mogelijk hier!

Statement betreffende Bikram Choudhury

De afgelopen jaren zijn er zeer onaangename onthullingen geweest over Bikram Choudhury, de man die de originele hot yoga serie heeft ontwikkeld en bekend gemaakt. Hij is beschuldigd van machtsmisbruik en sexueel misbruik. Door deze onthullingen hebben we al jaren geleden afstand genomen van de persoon Bikram en zijn gedrag.  

Bikram Yoga Nijmegen is en was geheel zelfstandig en onafhankelijk van Bikram Choudhury en zijn organisatie. Er gaat geen geld van onze cursisten in zijn richting. Er is geen enkele connectie met zijn persoon.

Onze Bikramyoga docenten hebben zich verdiept in de serie van 26 houdingen en 2 ademhalingsoefeningen, waar Bikram Choudhury zijn naam aan heeft gegeven. Wij hebben de werkzaamheid van deze manier van oefenen ervaren en dat willen we graag verder geven.

De Bikram serie is ontstaan in het Ghosh College te Calcutta, waar tot op de dag van vandaag therapeutische yoga wordt gegeven. Ook andere series die we oefenen , de Core - en de Hot Core flow serie zijn gebaseerd op de principes voor therapeutische yoga zoals Bishnu Charan Ghosh die onderwezen heeft.

De naam van de studio wordt Hot Yoga House, nu we behalve de Bikram serie ook andere hot yoga lessen aanbieden. De oude naam dekt de lading van ons aanbod niet meer. En ik ben blij dat daardoor duidelijker is dat we niets te maken hebben met de man, maar wel enthousiast zijn over de serie en de manier waarop wij die geven.

met een warme groet, Daniëlle

 

 

Warm Yin op zondag vanaf 17 november

We zijn blij dat we weer kunnen beginnen met Warm Yin op zondag. Om de week is er een les van 16.00 - 17.30 uur. Check altijd even de app of de Mindbody website omdat er niet wekelijks les is. Meer>

Hot Core Flow

Vanaf 26 augustus kun je op maandagavond Hot Core Flow oefenen. De les is van 20.00 - 21.30 uur. 

Hot Core Flow is Hot Hatha yoga met flow. Een kalme en krachtige les waarin je leert te bewegen vanuit je eigen centrum. Versterkend, ruimte gevend en leidend tot een kalme gefocuste stilte. De ruimte is ongeveer 37°C, een iets lagere temperatuur dan bij de Bikram serie, waarbij je zeker ook zult zweten. 

Het is een therapeutische en versterkende serie gebaseerd op de 84 klassieke houdingen vanuit de Ghosh lineage. Ademen, bewegen, concentreren, in contact zijn. Hot Core Flow is bewegen vanuit je centrum.

Of je nu net begonnen bent, of al langer (Hot) yoga oefent, probeer deze les uit en geef je yogabeoefening een nieuwe impuls! 

 

 

Versterk jezelf met een leervraag!

Door het werk in de hot room word je niet alleen gezonder en fitter, je komt ook dichter bij jezelf en gaat innerlijk "werken" en groeien.

Wil je persoonlijke ondersteuning bij het laten groeien van wat waar en echt is voor jou?  Formuleer met mij een leervraag.

 Stuur een e-mail als je hier belangstelling voor hebt. 

Warme groeten, Daniëlle