"Bikram Yoga is voor mij een middel om mijn lichaam en geest in conditie te houden." Chris, IT'er

De studio

Nieuws

  • 25.09.2014

    Journaliste bezoekt alle Bikram studio's in Europa. Op 24 september was ze in Nijmegen, de 90ste studio die ze aandoet.
    meer …

De studio

Bikram Yoga Nijmegen hoopt dat jij je thuisvoelt in onze studio. We hebben een warme sfeer gecreëerd met hergebruikte en milieuvriendelijke materialen. In de afkoelruimte staan met de hand gemaakte banken van gerecycled hout om op te zitten en water te drinken na de les. De linoleumvloer voelt prettig onder je blote voeten. Linoleum is een natuurlijk product verkregen uit gecontroleerde hernieuwbare grondstoffen (lijnolie, hars,hout, meel, kalksteen, pigmenten en jute).

Het verwarmings- en ventilatiesysteem in de yogaruimte is van topkwaliteit en zorgt voor warme lucht met verse zuurstof. Het systeem ververst de lucht in de yogaruimte naar behoefte om de vijf minuten, zodat het zuurstofgehalte op peil blijft en het CO2-gehalte laag. Om gezondheidsredenen is warme lucht te verkiezen boven stralingswarmte, zoals infrarood.

Je oefent op matten van PVC zonder weekmakers (ftalaten), geproduceerd in Duitsland. Wij bieden ook lichtgewicht, anti-slippolyester handdoeken aan. Deze zijn geverfd zonder zware metalen of lood. We hebben gekozen voor PVC-matten voor de verhuur, vanwege hun lange levensduur. Door het gebruik van polyester handdoeken kunnen we meer handdoeken in één keer wassen. Daardoor besparen we energie en water.

Lichtgewicht handdoeken en lichtgewicht milieuvriendelijke TPE-matten zijn te koop in de studio. Je yogaspullen zijn dus gemakkelijk mee te nemen en je hoeft geen zware lasten te dragen.

Voor het wassen en de schoonmaak gebruiken we milieuvriendelijke producten.